Шампионът Медведев: Сега е време за чаша шампанско



Шампионът Медведев: Сега е време за чаша шампанско
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-02-2019 19:49 | Станко Димов

Пресконференция на шампиона на Sofia Open 2019 Данийл Медведев:

-    Данийл, честита титла. Как се чувстваш?
-    Щастлив съм. Затова играем – да печелим титли. Доволен съм, затова пристигнах в София. Днес нямаше трудни сетове. Изпълних своята задача.

-    Данийл, какво следва? Каква е програмата ти?
-    Утре летя за Ротердам. Говорих с Мартон, оказа се, че ще пътуваме заедно.

-    Направи чудесен подарък за утрешния ти рожден ден. Ще имаш ли време да празнуваш?
-    Със сигурност ще празнуваме. Не че утре нямаше да бъда щастлив, все пак е рождения ми ден, но като професионален спортист да празнувам с титла е страхотно. Утре на летището ще се видя с моята съпруга, предполагам ще изпием по чаша шампанско. От там нататък ще се готвя за следващия ми мач срещу Жереми Шарди.

-    Във втория сет при 3:2 вашият съперник имаше точка за пробив, която не реализира. Това ли беше ключовият момент в мача?
-    Да, това беше един от ключовите моменти. Взех правилното решение – изпълних сервис, след това играх форхенд по диагонала. В тениса не винаги по-добрият печели, но днес не беше такъв случая. Направих два пробива в първия сет, два във втория, спечелих повече точки и мисля, че победата ми е заслужена.

-    Данийл, очакванията към теб са високи, ти трябва да наследиш играчи като Кафелников, Сафин, Давиденко. Как се чувстваш с тази отговорност?
-    Честно казано аз не мисля за това. Всички имена, които изброихте, са руски легенди, те са спечелили всичко. Говорим за хора, които са били №1 в световната ранглиста. Ако успея да повторя техните успехи ще бъде страхотно, но сега съм концентриран само и единствено върху себе си.

-    Разбрахме, че Вавринка е казал добри думи за турнира. Смяташ ли и ти да препоръчаш турнира на някои от колегите ти?
-    Да, аз го казвам постоянно, още след първия мач – всичко е прекрасно. Опитвам се да намеря нещо, което направено по-добре от другото, но всичко е идеално. В първия мач не ми харесваше корта, не ми харесваха топката, но успях да спечеля, а сега съм шампион. Нямам от какво да се оплача.

-    Имаше три титли преди този турнир. Вече са четири, на какво място поставяш Sofia Open?
-    Не мога да говоря от името на другите, но трябва да ви призная, че имаше турнири, които спечелих като юноша и там емоцията беше различна. Говоря за момента, в който спечелих купата. Ако трябва да наредя някъде тази, може би тя е след турнира в Токио. Все пак говорим за повече точки, повече пари, престиж. Там победих на финала Кей Нишикори. Ценя всяка една титла, която съм спечелил.

-    Как видя съперниците тук и ще те видим ли в България и другата година?
-    За съперниците не мога да кажа нищо конкретно, с тях има вероятност да се засечем на други турнири, там тактиката е различна. Първият ми мач беше много труден, нищо не ми се получаваше. Спечелих следващите 3 двубоя в по 2 сета, но това не означава, че бяха лесни мачове. Днес специално мисля, че Мартон беше избрал много подходяща тактика срещу мен, бях поставен под напрежение. Бях нервен в началото, но не исках да го показвам. След като спечелих първия сет той се пречупи. От там нататък нещата се развиха в моя полза. Дали ще се върна обрат? Има цели 365 дни, така че да почакаме.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини