Федерер пред 1500 души: Ето затова продължавам да играя



11-02-2019 13:43 | Николай Драганов

Роджър Федерер използва почивката си след Australian Open, за да промотира заедно с Бьорн Борг тазгодишното издание на Laver Cup, което ще се проведе в Женева. Събитието беше посетено от над 1500 души, пред които Маестрото не скри своето вълнение.


"Благодаря ви, че сте тук. Надявам се да се видим през септември. Да видя толкова много хора около себе си винаги ме докосва. Може би това е причината, поради която продължавам да играя", заяви носителят на 20 титли от Големия шлем.


По време на мероприятието Федерер научи от своята 64-годишна фенка, че нейната майка - на 106 години - също му е голяма почитателка. "Въпреки, че е на 106 години, тя става в 3 посред нощ, за да го гледа как играе в Австралия. Не пропуска мач. Подписан от Роджър плакат за 105-тата ѝ годишнина стои в хола", разказа тя.


В момента Федерер заема шеста позиция в световната ранглиста и трябва да се завърне на корта за турнира от сериите ATP 500 в Дубай. Тази година той ще вземе участие и в сезона на клей, като се очаква да изиграе един или два турнира на червени кортове преди "Ролан Гарос", а основната му цел остава Уимбълдън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини