Гостуваме на Южна Африка през септември за Купа Дейвис



12-02-2019 08:02 | Николай Драганов

България ще гостува на Южна Африка през месец септември за Купа „Дейвис". След два сезона в група III България вече е в група II на зона Европа/Африка. По регламент домакините от Южна Африка трябваше да определят дали срещата ще се играе през април или септември. Мачовете ще се играят през втората седмица на септември.

 

Вече е ясно, че българските звезди от Sofia Open Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще бъдат част от националния отбор.

 

Димитър Кузманов стигна №250 в световната ранглиста след участието си на полуфинал на „Чалънджър" в Буенос Айрес през ноември. Той е един на спечелен мач на сингъл от изравняването на рекорда на настоящия капитан Тодор Енев.

 

Адриан Андреев е №3 в класацията на ITF за юноши до 18 г. През 2018-а той стана шампион на двойки на US Open и игра финал също на двойки на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

 

Александър Лазаров стана първият българин, преминал квалификациите на Sofia Open. От днес той влезе в ранглистата на АТР като номер 490.

 

Промоцията в група II стана възможна благодарение на класирането ни в ранглистата и на добрите позиции на Стефан Цветков - президент на БФТ, член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), председател и участник в две важни комисии и член на борда на директорите на световното за смесени отбори Hopman Cup.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини