Нишикори дебютира в Ротердам с победа



Нишикори дебютира в Ротердам с победа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-02-2019 12:16 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Кей Нишикори стартира с победа участието на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. Японецът успя да обърне Пиер-Юг Ербер и стигне до успех с 3:6, 6:1, 6:4. 


За Нишикори това е дебют в тази надпревара в кариерата. Той успя да спечели 84% от точките при първи сервис и след 2 часа и 11 минути се класира за втори кръг, където ще се изправи срещу Ърнест Гулбис. Латвиецът се наложи с 6:2, 6:4 над Мариуш Копил.


От началото на сезона Нишикори има 9 победи и 1 загуба, както и две победи от два мача в кариерата си срещу Ербер, който през миналата седмица достигна до финал в Монпелие.


Сезонът за Нишикори започна с титла в Бризбън, а на Australian Open той отпадна на четвъртфиналите от Новак Джокович след отказване на старта на втория сет.


"Не беше лесно, той играеше добър тенис и сервираше добре. Имах малко проблеми с ретура и не можех да се възползвам при важни точки. Опитах да остана стабилен, тъй не като не играех лошо и се постарах да остана агресивен", коментира японецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини