Цветана Пиронкова пред Tennis24.bg - за кариерата ѝ на корта, модата, детската мечта и най-голямата победа



13-02-2019 16:58 | Станко Димов

Цветана Пиронкова и нейният моден бранд Pironetic бяха специални гости на четвъртото издание на АТП 250 турнира в София. Бившата първа ракета на страна ни запозна феновете с моделите си на живо, като през изминалата седмица имаше специален щанд в „Арена Армеец“. Освен да разгледат дрехите, привържениците на тениса имаха възможността да се снимат с Пиронкова и да получат автограф от нея. Самата тя пък отдели от ценното си време, за да даде интервю за Tennis24.bg, в което да разкрие подробности около марката си, тенис кортовете в родния Пловдив, чувството да бъдеш майка и най-голямата победа в живота.

 

- Цвети, твоята марка вече няколко месеца е на пазара. Как се развиват нещата, разкажи ни подробности.

- На пазара сме от 3 месеца. Мисля, че се развиваме добре, има интерес към марката, хората се вълнуват, особено тук на Sofia Open, където имаме щанд. За мен това е много важно, защото отново мога да се докосна до публиката, която ме е подкрепяла през годините. Правят го и в момента, за което съм много благодарна.


- Как могат феновете да се доберат до твоята марка? Имате ли физически магазини или дрехите са достъпни само онлайн?

- Все още нямаме физически магазин и предлагаме марката си ексклузивно на нашия сайт Pironetic.com. Имаме планове да присъстваме в някои от големите вериги за спортни стоки. Когато това се случи ще го обявим подобаващо.


- Към кого са предназначени твоите дрехи?

- Нашият бранд е спортно-елегантен. Разполагаме както с чисто спортни дрехи, така и с такива, които съвсем спокойно могат да се комбинират с дънки или по-официален панталон. Т.нар. „лейжър стил“, който набира популярност в световен мащаб – чисто спортни дрехи да се комбинират дори с обувки с токчета. Реално това е облеклото, което аз нося в 90% от времето, още откакто се помня. Аз съм спортист, активна съм, важно е дрехите ми да ми бъдат удобни, да бъдат с най-добрите материи, за да носят максимална ефективност. Точно това искаме да предложим на модерната жена. Днешният начин на живот е изключително забързан, ежедневието е изпълнено с различни ангажименти и наистина е важно да си облечен в нещо удобно.  


- Кога се зароди у теб идеята да се занимаваш с мода?

- Модата винаги е представлявала интерес и ме е вълнувала, също както изкуството. Това беше един вид мечта за мен и в първия удобен момент, когато намерих малко повече свободно време, реших да направя нещо, за да реализирам тази мечта. Държа да уточня, че не съм дизайнер, разполагам с много идеи, които споделям с дизайнери от моя екип и заедно ги разработваме. За момента все още нямам такова образование, но участвам активно във всичко, което се случва в марката. Разчитам на добър екип.


- Последната дума твоя ли я?

- Да, моя е и на съпруга ми. Всъщност, двамата сме моторите в това начинание. Екипът е най-важното нещо, това го осъзнах още от кариерата ми на тенисистка.


- Ще те върна малко на корта. Видяхме, че националните състезателки за „Фед къп“ проведоха подготовка на ТК „Пиронкови“ в Пловдив. Какво се случва там? Преди имаше планове за академия…

- Тенис кортовете са мечта на семейството ми от много време насам. В момента реално ги строим. Тенис кортовете са завършени, но нямаме административна сграда. Съвсем скоро предстои да дам повече информация и по тази тема и да обявим кога ще отворим официално.


- През януари измина първият за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Наоми Осака прекъсна една дълга серия от различни шампионки в Шлема и затвърди успеха, който пожъна на US Open миналата година. Японката ли е новата голяма звезда в женския тенис?

- Очевидно. Постиженията ѝ говорят сами за себе си. Момиче, което е на 20-21 години, а вече има две титли от Големия шлем зад гърба си, при това последователни. Отделно е и номер 1 в световната ранглиста. Какво повече може да се каже, след като се изброят тези факти. Осака е голямата звезда в женския тенис в момента.


- Липсва ли ти професионалния тур?

- Разбира се, няма как да не ми липсва, след като в продължение на 15 години бях неизменна част от него и от този начин на живот. Но, в момента животът ми се развива в друга посока, станах майка миналата година. Сега също се намирам в много вълнуващ етап от живота ми, на който искам да отдам дължимото внимание и да го изживея пълноценно.


- Да станеш майка ли е най-голямата победа в живота ти?

- Разбира се. Несравними са нещата. Победите ми на корта също са ми ценни, но  чувството да си родител е неописуемо и го разбираш едва когато станеш родител, поне при мен беше така.


- Ти си изключително ангажирана жена. Как успяваш да съвместяваш всички ангажименти като родител, с работата по кортовете, модната линия?

- Не крия, че е така. Наистина не е лесно, но имам и помощ – двете баби помагат с голямо удоволствие. Аз също много се радвам, че Александър (синът ѝ) прекарва време с тях, защото е важно да изгражда връзките с роднините си. По тенис кортовете работят главно моите родители и брат ми. Разпределили сме си задълженията. Голям отбор сме, това е важното.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини