Първата титла за Опелка дойде в Ню Йорк



18-02-2019 09:00 | Николай Драганов

21-годишният американец Рейли Опелка триумфира с първа титла от ATP в своята кариера. Опелка се наложи с 6:1, 6:7(7), 7:6(7) над канадския квалификант Брейдън Шнур на финала на турнира от категория ATP 250 в Ню Йорк.


Опелка завърши седмицата със 156 аса, като 43 от тях бяха забити във финалния двубой. Преди да стигне до успеха, той пропусна пет шампионски точки. 


"Титлата определено е нещото, с което съм най-горд. Бях здрав психически, особено губейки доста от първите сетове тази седмица. Първият ми сервис много ми помогна. Успях да спечеля важните във важните моменти", коментира младият представител на САЩ.


Той вкара 72% от първите си сервиси (312 от 436) и спечели 88% от точките в тези случаи (276 от 312). След като два пъти загуби сервиса си в първия сет срещу Адриан Манарино, Опелка спечели следващите си 68 сервис-гейма, за да приключи седмицата с първи трофей. Той успя да се върне от сет пасив срещу Денис Истомин във втори кръг, а също така и поставения под №1 Джон Иснър, като спечели с тайбрек втория сет и в трите мач. 


Доволен от своето представяне може да бъде и Шнур, който преди началото на турнира в Ню Йорк нямаше победа в ATP тура, но успя да достигне до първия си финал, при това побеждавайки играчи като Стив Джонсън и Сам Куери. 


"Това е сбъдната мечта. Тази седмица показа, че аз принадлежа на тези големи турнири и мога да играя срещу топ играчите. За нещастие всичко завърши със загуба, след като дадох всичко от себе си, но понякога в спорта така стоят нещата", коментира канадецът. 


Шампионът Опелка се изкачва с 33 позиции в ранглистата до №56 в света, докато Шнур печели 47 места и застана на прага на първата стотица под №107. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини