Циципас на втори полуфинал през сезона



23-02-2019 11:29 | Николай Драганов

Световният №12 Стефанос Циципас се класира за втори път през сезона на полуфинал. След като достигна до тази фаза на Australian Open, гръцкият тенисист ще се опита да се пребори за място на финал и в турнира от сериите ATP 250 в Марсилия. 


Това стана възможно след победа с 6:4, 6:3 над "щастливия губещ" Серхи Стаховски на четвъртфиналите. Съперник на Циципас в полуфинални сблъсък ще бъще Давид Гофен, който се наложи с 6:2, 6:4 над Жил Симон.


"Беше добър мач от началото до края. Играх умно, контролирах нервите си. Знам, че мога да играя добре, но предизвикателството е да бъда още по-добър, мач след мач", коментира Циципас. Преди старта на турнира в Ротердам той се намираше в серия от две загуби, след като отпадна от Гаел Монфис на четвъртфиналите в София, а в Ротердам отстъпи в първи кръг на Дамир Джумхур. 


Циципас и Гофен се познават добре и делят по 2 победи в четирите мача помежду им. За последно Гофен игра на полуфинал в тура през август миналата година в Синсинати, когато в първи кръг победи именно Стефанос Циципас. В момента Гофен се намира под №24 в световната ранглиста. 


Другият полуфинал в Марсилия противопоставя Михаил Кукушкин и Юго Умбер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини