Ван Уйтванк спаси пет мачбола и ще защитава трофея в Будапеща



Ван Уйтванк спаси пет мачбола и ще защитава трофея в Будапеща
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-02-2019 11:28 | Tennis24.bg

Шампионката от миналата година Алисон Ван Уйтванк от Белгия постигна паметен обрат срещу рускинята Екатерина Александрова и спечели с 3:6, 6:4, 7:6(7), за да се класира на финал в турнира в зала в Будапеща. Тя върна пробив в последния сет и спаси пет мачбола, за да стигне до битка за титлата с Маркета Вондрушова.

"Треньорката ми (Кирстен Флипкенс) слезе на корта и ми каза, че изоставах и срещу Звонарьова, но я победих. Мотивира ме да направя същото и сега", каза въодушевената белгийка след края на мача.

Ван Уйтванк продължи победната си серия в Будапеща до девет поредни мача, след като се наложи за два часа и 15 минути срещу Александрова в първата среща помежду им. Белгийката спечели 75 процента от разиграванията на първи сервис и по този начин продължи преследването на трета титла в кариерата си след тези в Квебек през 2017-а година и в Будапеща през 2018-а.

Във финала Ван Уйтванк ще срещне поставената под номер 8 чехкиня Вондрушова, която победи 17-годишната рускиня Анастасия Потапова с 6:0, 6:2 за 61 минути.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини