Федерер разкри тайната на успехите си в Дубай



26-02-2019 14:38 | Станко Димов

Роджър Федерер се завърна на корта в понеделник с победа. Швейцарецът се справи с  2:1 сета с Филип Колшрайбер и се класира за втория кръг на турнира в Дубай, където му предстои двубой с Фернандо Вердаско.

„Вече не се страхувам да играя срещу левичари, както беше в тийнейджърските ми години“, коментира Федерер. „Мисля, че това е така, защото успях да развия играта си. Всеки тенисист се опитва да открие твоите слабости и да те накара да играеш лошо. Вердаско няма да направи изключение“, добави швейцарецът.

Маестрото изказа специални благодарности за подкрепата от трибуните, която получи не само в понеделник срещу Колшрайбер, но и по всички тенис арени в света.

„Искам да го отбележа. Усещам подкрепата на публиката. Те викаха много за мен във втория сет, когато изоставах в резултата. Обикновено го правят когато водя в резултата. Крещяха името ми, а аз го приех като позитивен сигнал. Не мога да се оплача. Получавам невероятна подкрепа навсякъде по света. Това е истинско удоволствие. През 2012-а, когато, може би, бях в пика на кариерата си мислех, че не мога да стана по-популярен и да бъде повече подкрепян. Оттогава обаче става все по-добре“.

Федерер има 7 титли в Дубай, а ако успее да спечели надпреварата ще закръгли титлите си общо на 100.

„Не обръщам голямо внимание на бройката. Сега имам 99 АТП титли, което само по себе си е невероятно постижение. Никога не съм вярвал, че ще спечеля 99 титли. Разбира се, че ще бъде страхотно, ако ги направя 100“.

„Винаги съм играл и съм се чувствал добре в Дубай. Не знам защо, вероятно защото е в началото на сезона, няколко седмици след Australian Open и винаги съм идвал тук отпочинал и свеж. Вероятно условията за игра също отговарят на стила ми. Познавам хората тук, година след година виждам едни и същи лица, които се грижат за развитието на турнира. Чувствам се добре в града, познавам ресторантите, обстановката“, коментира още Федерер, който преди години си закупи свой дом в Дубай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини