Зверев спря Ферер в последния му мач в Акапулко



28-02-2019 10:06 | Николай Драганов

Поставеният под №2 в основната схема Александър Зверев написа последната страница от главата в книгата на Давид Ферер, която се отнася до турнира в Акапулко. 


Германецът се наложи със 7:6(0), 6:1 над испанския ветеран в двубой, който приключи в 01:00 след полунощ местно време.


За Ферер това е последно участие на мексиканския турнир, който е печелил четири пъти в кариерата си. Испанецът играе последните си няколко турнира в календара на ATP, като само след броени седмици на "Мастърс" турнира в Мадрид ще сложи край на знаменитата си кариера.


Ферер имаше своите шансове да изненада младия си съперник, като на два пъти водеше с пробив в първия сет. Зверев обаче спечели 10 от последните 11 точки в сета и взе преднина, а силите на Ферер изглеждаха не му позволяваха да се бори за обрат и той загуби набързо втората част, а с това и последния си мач в Акапулко след 1 час и 28 минути на корта.


Въпреки че напусна корта със загуба, Ферер беше изпратен от трибуните като истински победител. Хората дълго скандираха името му, докато той направо прощално изявление на церемония, която имаше за цел да отбележи неговите успехи в турнира.


Испанецът е шампион през 2015-та, 2012-та, 2011-та и 2010-та година, а през 2013-та загуби на финала, като в този период записа 19 поредни победи, преди да бъде спрян от Надал. 


Следващият съперник на Александър Зверев ще бъде петия поставен Алекс де Минор, който продължи напред без игра след оттегляне от мача на Фелисиано Лопес заради болест. Зверев води с 3:0 победи в преките мачове срещу Де Минор, като и трите им сблъсъка бяха през 2018-та година. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини