Кириос след победата над Рафа: Никога няма да забравя този мач



28-02-2019 14:25 | Станко Димов

Ник Кириос се справи с хранително отравяне и записа най-значимата си победа за последните две години, налагайки се над Рафаел Надал на осминафиналите на турнира в Акапулко. След срещата австралиецът сподели, че никога няма да забрави този мач и даде подробности за здравословното си състояние.

„Обожавам да участвам в големи мачове. Атмосферата на корта беше една от най-добрите, при които съм играл. Може да се каже, че публиката се наслади на всяка една минутка от мача“, коментира Кириос.

„Точно затова играем. За да излезем на централния корт, препълнени трибуни. Публиката не замълча за момент. Викаха за Рафа, викаха за мен. Това мач, който никога няма да забравя“.

23-годишният австралиец така и не успя да пробие сервиса на Надал, но отрази 3 последователни мачбола в тайбрека на третия сет и заслужи победата след 3:6, 7:6 (2), 7:6 (6).

Кириос призна, че в часовете преди двубоя е страдал от хранително отравяне и не е бил сигурен дали изобщо ще излезе на корта.

„Събудих се с хранително отравяне. Физиотерапевтът ми даде няколко таблетки и те свършиха работа, но се чувствах малко замаян. Работя и по възстановяване от контузия в коляното. Преди мача изобщо не бях сигурен дали ще изляза на корта. Стоях в банята в продължение на един час и не чувствах в средно положение. Но когато двубоят започна, адреналинът се покачи. Изключително горд съм от това как успях да преодолея трудностите и от начина, по който се борех на корта“.

На четвъртфиналите Кириос ще срещне Стан Вавринка. „Имах доста шокиращ старт на годината. Победа като днешната ще ми вдъхне увереност. Аз просто искам да правя моите си неща по моя си начин. Искам да се конкурентен и да се забавлявам отново – нещо, което загубих отдавна. Да го намеря днес срещу Рафа беше много специално“, допълни австралиецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини