Федерер в Топ 4 в Дубай



28-02-2019 20:36 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира от сериите ATP 500 в Дубай след оспорван двубой срещу Мартон Фучович. 


Седемкратният шампион се наложи след 7:6(6), 6:4 и очаква победителя от двубоя между Борна Чорич и Николоз Басилашвили, за да научи срещу кого ще се изправи в битка за място на финала.


Маестрото спаси точка за пробив в първия гейм в мача, а до края на сета никой от двамата не се изправи пред други възможности за пробив. В тайбрека Фучович бе много близо до успеха, след като проби за 5:3, но изпусна два сетбола - от 6:4 Федерер успя да спечели четири поредни точки и да измъкне частта. 


Вторият сет започна с пробив за швейцареца, но Фучович го върна за 2:2. При 4:3 той дори пропусна нова точка за пробив, която щеше да му даде възможност да сервира за сета. Вместо това последва дълъг девети гейм, в който Федерер успя да пробие от петия си шанс, а след това затвори мача на свой сервис.


За Федерер турнирът в Дубай е първи след Australian Open, където отстъпи в четвърти кръг на Стефанос Циципас. 


Именно гръцкият състезател е потенциален съперник на Маестрото на финала в неделя. По-рано днес на четвъртфиналите Циципас се наложи трудно със 7:6(4), 6:7(1), 6:1 над Хуберт Хуркаш и ще спори на полуфиналите с Гаел Монфис, надиграл Рикардас Беранкис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини