Циципас спрял социалните мрежи, мозъкът му бил блокирал



01-03-2019 10:45 | Николай Драганов

Гръцката тенис звезда Стефанос Циципас призна, че не му е особено лесно да се справя с повишеното внимание към себе си след успехите от края на миналия сезон и най-вече представянето му в Австралия. Поради тази причина, той е взел решение да намали присъствието си в социални мрежи, които според него допълнително увеличават напрежението, когато си популярна личност.


"Не е лесно да се справяш с всичкото това внимание, мога да ви кажа това със сигурност. Хората гледат към теб непрекъснато. Ето защо напълно изключих социалните си мрежи и дори телефона. Бях изключително уморен от всички тези звучи от социалните мрежи", коментира Циципас след първия си двубой в Дубай.


"Мисля, че това ми помогна да спечеля турнира в Марсилия. Засега ще продължа да стоя по-далеч от социалните мрежи", добави той, а по-късно на пресконференция отново повдигна темата.


"Просто бях много уморен от всички тези съобщения, от това всички хора да говорят за мен. Всички тези известия, които получавах. Имах чувството, че мозък ми ще блокира. Почувствах, че не мога да обработя цялата тази информация. Казах си - това е достатъчно, стига. Направи го както някога. Направи го както са го правили играчите преди 30 години, без телефони. Мисля, че си бяха много добре", усмихна се Циципас.


"Вместо това реших да провеждам повече истински разговори с моите приятели, които бяха наоколо. Обядвахме или вечеряхме, дискусирахме различни теми, вместо да стоя в телефона. Мисля, че през тази седмица без социални мрежи бях много по-социален от всякога преди това", обобщи Стефанос.


Неговото решение изглежда дава резултат и в Дубай, където той вече се класира на полуфинал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини