Майката на Мъри: Анди ще даде всичко, за да се завърне



Майката на Мъри: Анди ще даде всичко, за да се завърне
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-03-2019 09:20 | Николай Драганов

Анди Мъри "ще вложи цялото си сърце и душа" в опит да се завърне в професионалния тенис, заяви неговата майка и дългогодишен треньор Джуди Мъри. 


Трикратният шампион от Големия шлем обяви, че планира да се откаже от тениса след Уимбълдън, но към момента желанието му да играе там изглежда трудно да се осъществи. 


"Никой не знае как той ще се възстанови в дългосрочен план. Намира се в добро психическо състояние и просто стискаме палци", коментира Джуди. 


Запитана как бившият №1 се възстановя, майка му отвърна пред Sky Sports: "Справя се много добре. Не е минало много време от операцията, така че времето ще покаже".


"Но нека ви кажа - ако някой може да го стори, това е той, защото влага сърцето и душата си в това, както го прави във всичко. Така че просто се надяваме", добави тя.


Джуди Мъри разкри, че да гледа пресконференцията, на която синът и обяви подробности за състоянието и решението си, е било далеч по-тежко, отколкото да наблюдава мачът му срещу Роберто Баутиста Агут, който би могъл да се окаже и последен в неговата кариера.


"Винаги е притежавал огромно сърце и точно това показа отново в Австралия. Когато излеез на корта знаехме колко му е трудно, колко болка изпитва от толкова дълго време и на какво подлага тялото си. Но за него да излезе и да се представи на ниво, да се бори по този начин - това беше типично. Той влиза в битка и забравя болката, така че тази нощ бях невероятно горда с него", завърши Джуди Мъри. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини