Рафа Надал оказа морална подкрепа на Дел Потро



18-03-2019 15:51 | Станко Димов

Бившият №1 в света Рафаел Надал изказа морална подкрепа към Хуан Мартин дел Потро, който преминава през пореден епизод от кариерата си, белязан от контузии. Аржентинецът счупи капачката на дясното коляно по време на турнира в Шанхай миналия октомври, а в началото на февруари се завърна на корта и участва в Делрей Бийч. Оказа се обаче, че болката не е отшумяла и дори има възможност Дел По да се подложи на операция, която да го извади от игра за 4-6 месеца.

„Това е ужасна новина“, коментира Надал пред ESPN. „В последната година и половина Дел Потро игра на много високо ниво. Новината за поредната контузия е лоша не само за него, но и за нашия спорт като цяло. Има тенисисти, които просто нямат късмет с контузиите. Без никакво съмнение Дел Потро е сред играчите, които страдаха най-много“.

„Ситуацията е неприятна за него, целия му отбор и феновете му. Пожелавам му да вземе най-доброто решение за бъдещето си, обмисляйки на спокойствие кое би било правилно. Понякога, когато си много разочарован, че не можеш да играеш, е възможно да вземеш грешно решение. Затова трябва да вземе решение без да се поддава на емоции. Сигурен съм, че ще го направи. Пожелавам му всичко най-добро“.

Самият Надал отлично разбира през какво минава Дел Потро, защото неговата кариера също е белязана от множество контузии. По ирония на съдбата в момента и двамата са контузени и няма да вземат участие на започващия тази седмица Мастърс турнир в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини