Типсаревич с първа победа от две години, испанец с брутална травма (видео)



21-03-2019 10:58 | Tennis24.bg

Сърбинът Янко Типсаревич постигна първата си победа в Тура на АТP от август 2017 година. Типсаревич се наложи над представителя на домакините Брадли Клаан с 6:3, 6:3 на старта на надпреварата на твърди кортове от серията "Мастърс" в Маями.

34-годишният белградчанин, който е 453-и в света в момента, играе в третия си турнир за сезона, след като пропусна цялата 2018 година заради операции на сухожилията на двете си колена.

Заради травмите Типсаревич, който участва в Маями за първи път от 2013 година, използва т.нар. "защитен ранкинг”, а във втория кръг той ще се изправи срещу номер 22 Роберто Баутиста Агут (Испания).

Полякът Хуберт Хуркач, който през миналата седмица достигна до четвъртфиналите на първия за сезона "Мастърс" в Индиън Уелс, надделя над италианеца Матео Беретини с 6:4, 6:3 и очаква във втория кръг третия в схемата австриец Доминик Тийм, който спечели титлата в Индиън Уелс.

Германският ветеран Миша Зверев отрази 8 мачбола и елиминира участващия с "уайлд кард" испанец Никола Кун с 4:6, 7:5, 2:2 и отказване на съперника заради сериозни мускулни крампи.

Кун, 255-и в света, имаше аванс от сет и 5:2, но на два пъти пропусна да затвори мача при собствен сервис, а със серия от пет поредни гейма Зверев изравни. 19-годишният испанец проби за 2:1 в третата част, но германецът веднага върна пробива, след което Кун се отказа. Съперник на Зверев във втория кръг ще бъде номер 17 Николоз Басилашвили (Грузия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини