Сензацията Андрееску удари отново



22-03-2019 09:36 | Tennis24.bg

Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску сътвори един от най-знаменитите обрати в историята на турнира в Маями, след като се спаси от сет изоставане и разиграване за мача срещу Ирина-Камелия Бегу. 18-годишната победителка в Индиън Уелс спечели мача от първия кръг с 4:6, 7:6 (2), 6:2 и затвърди статута си на една от бъдещите звезди в женския тенис.

"Колкото по-трудна е битката, толкова по-сладка е победата. Днес получих ценен опит и се надявам повече да не се налага да спасявам разиграване за мача, за да стигна до крайната победа. Може би се нуждаех от една загуба, за да се събудя. Точно това бе напът да се случи днес, но се радвам, че реагирах подобаващо", каза тя след срещата.

Само три тенисистки в историята - Щефи Граф, Ким Клайстерс и Виктория Азаренка, са печелили Съншайн дабъл (последователни трофеи в Индиън Уелс и Маями), а Андрееску изглеждаше без шансове за подобно постижение рано в мача.

28-годишната Бегу поведе с 5:1 във втория сет и получи разиграване за мача още в следващия гейм, но канадката отговори с няколко силни и точни форхенда, за да се спаси от поражение. В последствие тя спечели пет поредни гейма и стигна до тайбрек, който затвори при 7:5.

Бегу се покри под кърпа и опита да се съсредоточи за третия сет, който обаче избяга бързо от нейния контрол. Андрееску започна частта с пробив и загуби само два гейма срещу румънката, за да си осигури участие във втория кръг и мач срещу американката София Кенин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини