Тийм: Никога не съм бил толкова щастлив



Тийм: Никога не съм бил толкова щастлив
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-03-2019 13:04 | Станко Димов

Доминик Тийм няма да има особено много време да празнува първата си титла от Мастърс сериите, която извоюва в неделя, побеждавайки Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс. Още тази вечер австриецът се завръща на корта, а негов първи съперник в Маями ще бъде Хуберт Хуркаш.

„Тръгнах си от Индиън Уелс като шампион. Никога преди в кариерата си не съм бил толкова щастлив“, коментира Тийм пред репортери в Маями.

„Титлата от Индиън Уелс е любимата ми, защото е най-голямата, която съм печелил в кариерата ми до момента. Пазя страхотни спомени и от „Ролан Гарос“, където играх финал, но никога не е приятно да приключиш турнира със загуба“.

Тийм тренира с бившия №9 Николас Масу в навечерието на първия за сезона турнир от Мастърс сериите. Австриецът е категоричен, че чилиецът има голяма заслуга за успеха му в Индиън Уелс.

„Той ми даде много положителна енергия между точките. Имахме добри тренировъчни сесии 12 или 13 дни преди началото на Индиън Уелс, успях да вляза във форма, така че се сработихме отлично“, коментира Тийм.

Освен във физическо отношение, Масу помогна на Тийм да върне във форма бекхенда си.

„Спомням си един мой двубой срещу Стан Вавринка. Знаех, че всеки момент ще направи бекхенд върху линията и не можех да сторя нищо. Това е необикновен удар, защото в повечето случаи е напълно неочакван. Влезе ли, в повечето случаи става печеливш удар“.

През следващите 10 дни Тийм, който се придвижи с 85 позиции до №5 в годишната класация Race To London, ще се опита да пренесе победната серия и във Флорида и да стане едва 8-ият тенисист, който е печелил последователно титлите в Индиън Уелс и Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини