Анди Мъри ще работи с Дарън Кейхил и Свен Грьонефелд



06-04-2011 20:06 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Анди Мъри разказа за неволите си по намирането на нов треньор. Шотландецът не разчита на постоянен наставник от миналото лято, когато се раздели с Майлс Маклаган.

 

"Искам да разреша този проблем бързо, но за тази цел трябва да попадна на точния човек. Хората си мислят, че това е просто, но всъщност не е така. Не е лесно да намериш човек, който да ти се посвети и да бъде с теб 30-35 седмици от годината," обясни Мъри.

 

"Роджър Федерер работи с Пол Анакон около 20-25 седмици. Тони Надал дори не присъства на всички турнири на Рафа. Само Новак има екип, който го следва практически навсякъде.

 

"За момента ще разчитам на услугите на треньорите на Адидас Дарън Кейхил и Свен Грьонефелд. Те са прекрасни специалисти и на практика пътуват за повечето турнири. Това не е дългосрочно решение, но ще помогне," допълни той.

 

Британецът призна, че не се притеснява от "кризата", в която изглежда е изпаднал. "Въобще не съм притеснен от последните загуби. Знам, че скоро ще си върна най-доброто ниво. Не съм паникьосан. В последната година играх много добре 9 месеца, но последните 3 не са най-добрите, които съм имал," припомни Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини