Федерер избегна голяма изненада



24-03-2019 08:53 | Николай Драганов

Трикратният шампион от "Мастърс" турнира в Маями Роджър Федерер успя да осъществи обрат и не допусна голяма изненада на старта на тазгодишното издание на надпреварата. 


Швейцарецът се наложи след 4:6, 7:5, 6:3 над Раду Албот в двубой от втори кръг, продължил 2 часа и 10 минути. 


Пред миналата година Федерер допусна полажение на старта, но този път се пребори сценарият да не се повтори. Той реализира 38 уинъра, но допусна и цели 41 непредизвикани грешки.


"Чувството на подобен огромен корт винаги е различно. Беше различно, особено сравнение с предишния корт през миналата година. Радвам се, че успях да се измъкна, че намерих път към победата", коментира Федерер относно "Хард Рок Стейдиъм", където от този сезон се провежда турнира.


За Маестрото това беше първи обрат от 2012-та година насам в Маями, когато след такъв беше победен Анди Родик. Неговият следващ съперник ще бъде Филип Крайонович, като мачът е в понеделник.


"Очаквах играч с чудесно поведение на корта, което той показа. Той е агресивен от основната линия, движи се добре. Не се плаши да влиза към мрежата. Проблем е, че никога не съм тренирал с него. Не съм го гледал на живо как играе. Беше трудно, имам много респект към този тип играчи, които нямат ръст и трябва да търсят друг начин да побеждават. Той е страхотен, страхотен играч. Бях впечатлен", не спести похвалите си Федерер.


Раду Албот в момента се намира под №46 в световната ранглиста, което е и най-високата му позиция в кариерата. Преди месец в Делрей Бийч той спечели първата си титла. Федерер от своя страна преследва титла №101 в кариерата и 28-ма от "Мастърс" надпревари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини