Неосъществената баскетболна любов на Ник Кириос



27-03-2019 13:00 | Tennis24.bg

„Когато бях на 14 години родителите ми дойдоха при мен и проведохме дълъг разговор. Трябваше да избера между баскетбола и тениса. Решението определено беше трудно. И до ден днешен малко ме боли.”

Думите са на сочения за един от най-големите таланти в тениса към момента Ник Кириос.

23-годишният австралиец трупа популярност с резултатите си, победите срещу сериозни съперници, със скандалите, които твори на корта и извън него, и с думите, че не обича тениса.

„Когато растях в Австралия, тенисът беше сред най-популярните спортове. Беше доста по-лесно да пробиеш като тенисист, отколкото като баскетболист. Иска ми се да бях играл поне малко професионален баскетбол. Щях да получавам поне по няколко минути, където и да е”, споделя още Кириос за истинската си любов – баскетбола.

„Хората от екипа ми казват да не играя толкова често. Очевидно заради контузиите, но аз толкова го обичам”, разкрива още тенисистът, цитиран от bgbasket.com.

Ник Кириос дори стига до там да сравнява себе си с баскетболната звезда Леброн Джеймс.

„Донякъде виждам себе си като Леброн тип играч. Обичам да стрелям. Но също харесвам много и защитата. Това може би е най-забавната част от играта за мен. Харесва ми импровизацията на баскетболния терен. Винаги има различен начин да стигнеш до коша и да отбележиш” коментира австралиецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини