Иснър ще брани титлата в Маями



Иснър ще брани титлата в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
29-03-2019 23:10 | Tennis24.bg

Шампионът Джон Иснър ще защитава титлата си на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Маями, след като се класира за финала за втора поредна година. В първия полуфинал от програмата 208-сантиметровият американец се наложи със 7:6(3), 7:6(4) над 18-годишния канадец Феликс Оже-Алиасим и в спора за титлата ще очаква победителя от мача между Роджър Федерер (Швейцария) и Денис Шаповалов (Канада).

Иснър стигна до крайния успех в типичния си стил - с бомбен сервис, общо 21 аса и брилянтна игра в тайбреците, но изненадващото бе, че и в двата сета съперникът му сервираше за спечелването им.

Тук обаче влияние оказа и все още много малкият опит в подобни турнири на Оже-Алиасим, който едва тази година проби в топ 100 на световната ранглиста. Канадският тийнейджър, който започна участието си в Маями в квалификациите, се пропука във важните моменти и това позволи на опитния Иснър да се измъкне "сух" от критични ситуации и да форсира два тайбрека.

В първия от тях резултатът бе равен до 3:3 точки, след което Иснър направи 4 поредни, за да го спечели със 7:3, а във втория американецът проби подаването на съперника си още в първото разиграване и със серия от асове задърже своето, за да затвори мача след 7:4 и общо 1 час и 54 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини