Добри новини за Дел Потро, скоро се връща на корта



05-04-2019 18:27 | Станко Димов

Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро най-сетне получи добри новини за състоянието на контузеното дясно коляно. Аржентинецът сподели, че през седмицата се е подложил на множество тестове, след които е бил посъветван да продължи с рехабилитацията си. Това означава, че аржентинецът няма да се подлага на операция, какъвто беше другият вариант. При операция Дел Потро щеше да пропусне остатъка от сезона.

„Тази седмица в Барселона преминах през няколко прегледа при д-р Анхел Которо на коляното ми. След като видя резултатите бях посъветван да продължа с рехабилитацията. Той остана доволен от прогреса. Скоро ще се завърна на тренировъчния корт. Благодаря на всички за милите съобщения, които ми изпращате“, написа Дел Потро в профила си в „Туитър“.

Припомняме, че Дел Потро счупи капачката на коляното на десния си крак в края на миналия сезон на Мастърс турнира в Шанхай. Тази година той се завърна на корта в Делрей Бийч, където изигра няколко двубоя, но болката отново се появи. В резултат на травмата Дел Потро беше принуден да откаже Мастърс турнирите в Индиън Уелс и Маями, където беше съответно шампион и полуфиналист от миналия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини