Гаске отложи завръщането си



Гаске отложи завръщането си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-04-2019 13:00 | Николай Драганов

Ришар Гаске няма да се завърне на корта през следващата седмица в Монте Карло. Французинът за последно е играл на "Мастърс" турнира в Париж.


Неговото завръщане беше предвидено за средата на април по време на "Мастърс" турнира на клей в Княжеството, но изглежда Гаске не е готов. 


След като не успя да се възстанови навреме за Australian Open в началото на сезона, той реши да се подложи на операция в областта на слабините. 


32-годишният французин има 10 участия в Монте Карло, а най-доброто му постижение е полуфиналът през 2005-та година. В последното си участие - през миналата година - той достигна до четвъртфинал, където загуби от Александър Зверев.


Засега не е ясно къде и съответно кога Ришар Гаске ще открие своя сезон 2019. Заради натрупаните точки през миналия сезон, когато спечели 35 двубоя (1 титла и 2 финала), Гаске все още се задържа в Топ 30, като в момента заема №26 в света. 


Отказът на Гаске вкарва в основната схема новата звезда на полския тенис Хуберт Хуркаш. Той ще направи дебют в турнира, малко след като записа рекордно за себе си класиране в ранглистата - №52 след добро представяне в Индиън Уелс и Маями.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини