Вожняцки с нова волева победа



08-04-2011 23:00 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки оцеля по драматичен начин в четвъртфинала си на турнира в Чарлстън ($721 000). След над два часа битка Вожняцки надделя с 4:6, 6:4, 6:4 над Янина Викмайер (Белгия) и достигна полуфинал. Там тя ще играе с Йелена Янкович.

 

Почти през целия двубой Вожняцки бе догонваща в резултата, но с много воля успя да обърне. Все пак датчанката показа, че на клей е доста по-уязвима и има повече слабости в играта, но въпреки това продължава с победния си ход.

"Тя пласираше невероятни уинъри от всякаква позиция, независимо колко добър удар правех. Радвам се, че измъкнах този мач," коментира Каро.

 

Първият сет бе великолепен за Викмайер, която наниза 18 печеливши удара и като цяло доминираше в почти всички разигравания. Тя реализира два пробива за 6:4.

 

Във втория сет Викмайер бе на пет точки от победа в мача. При 4:4 тя имаше аванс от 0:40 в подаването на Вожняцки. Датчанката обаче спечели следващите девет точки от сета и изравни - 6:4.

 

Подобен бе сценарият и на третия сет. Викмайер поведе с 4:2 и изглеждаше в отлична позиция да постигне крайна победа. Вожняцки се пребори и стигна до 4:4, след което по познатия сценарий завърши блестящо последните два гейма - 6:4.

До момента през 2011 година Вожняцки има две титли - в Дубай и Индиън Уелс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини