Шампионско завръщане на Рафаел Надал



17-04-2019 17:22 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Рафаел Надал започна успешно кампанията си на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като надигра безапелационно Роберто Баутиста Агут в два сета, в отделните части 6:1, 6:1.

11-кратният победител в надпреварата стартира вихрено двубоя в търсене на четвърта поредна титла, след като поведе с 5:0 гейма, а сънародникът му от Испания нямаше отговор за агресивната му игра. В крайна сметка, Баутиста Агут записа гейм на честта, но ситуацията на корта не се промени по никакъв начин във втория сет.

Той започна с трети пробив в полза на световния номер 2, който бе изправен пред три последователни възможности за връщане на брейка в четвъртия гейм, но успя да се справи. Последва нов пробив в полза на Надал, който тотално обезкуражи Баутиста Агут и сложи точка на спора.

В следващия кръг действащият шампион ще срещне Григор Димитров, който в същото време се справи с Ян-Ленард Щруф – 7:6 (2), 6:4. Двамата се срещнаха на полуфиналите преди години, а Надал се наложи в два сета. Общо в двубоите между тях испанецът води с 11-1 победи.

За Надал това беше първи мач от четвъртфиналите на Индиън Уелс миналия месец, когато той получи поредната контузия на коляното.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини