Циципас се отметна от коментарите си за Федерер



18-04-2019 09:29 | Николай Драганов

Стефанос Циципас призна, че е сбъркал с изказването си, че големите тенисисти като Роджър Федерер се ползват с привилегии от съдиите на столовете. Циципас направи коментарите по време на загубата от братята Брайън във финала на двойки в Маями, когато попита съдията на стола Джанлука Москарела „Защо им даваш привилегии, както на Роджър“ след късно обжалване на съдийско решение от страна на ветеранската двойка.


Въпреки това, сега той призна своята грешка и каза, че възрастта му вероятно е фактор в отношенията със съдиите, в сравнение с по-възрастните играчи в тура. „След като обмислих внимателно казаното по време на почивката си, това, което казах… не го мислех по този начин“, сподели 20-годишният тенисист пред журналисти в Монте Карло.


„Исках да кажа нещо съвсем различно. Казах го по време на мач, не знам дали микрофонът го улови. Това бе напълно грешно от моя страна, трябва да призная, не бе дори близо до това, което исках да кажа, не знам дори изобщо го казах по този начин. Но бе грешно. Имах някои ситуации в миналото срещу играчи, които се бавят прекалено много преди сервис и няма да назовавам имена, но бе изключително дразнещо и грешно, защото реферите не казваха нищо. Ако аз си бях позволил подобно нещо, щях да получа предупреждение за бавене на времето – това имах предвид“, обясни Циципас.


„Не бях конкретен, просто защото споменах името на Роджър – каквото и да прави той на корта, той не губи много време, а напротив – той винаги е имал инерцията в даден мач. Сбърках относно това. Те имат повече опит от нас с главните съдии и реферите ги познават много по-добре. Те знаят как да разговарят с тях, да подхождат към тях, за това предполагам, че съм все още млад и нов за тура. За това в моя случай, ще бъде малко по-различно, предполагам, не съм сигурен“, завърши гръцкият талант.


Циципас надигра действащия по онова време двукратен шампион на Аустрелиън Оупън Роджър Федерер на осминафиналите в Мелбърн през януари, но швейцарецът се реваншира за загубата си във финала в Дубай през март, където спечели юбилейна титла номер 100 в кариерата. Гъркът откри кампанията си в Монте Карло с успех в два сета срещу Михаил Кукушкин. В следващия кръг той ще се изправи срещу Даниил Медведев, който отстрани с лекота Раду Албот след 6-1, 6-2. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини