Какво не е направил Надал на клей?



Какво не е направил Надал на клей?
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-04-2019 09:45 | Николай Драганов

Рекордьор по титли от почти всички големи турнири на червена настилка Рафаел Надал е играчът, който е постигнал буквално абсолютно всичко възможно на клей. Но дори на 32 години има нещо, което все още не е случвало на Рафа на любимата му настилка.


Нито веднъж в своята кариера... Надал не е губил два последователни мача на клей. 


Общо в официални мачове на всички нива той има едва 45 загуби на червени кортове - последната от Фабио Фонини в Монте Карло. В 44 от следващите двубои от тези случаи, в следващия мач той е загубил общо едва шест сета. 30 от сетовете в тези последващи загубите му двубои, той е спечелил с резултат 6:0 или 6:1.


До две последователни загуби на клей Надал беше близо през 2011-та година. Тогава той загуби от Новак Джокович на финала в Рим, а в следващия мач на Рафа - на старта на "Ролан Гарос", той губеше с 1:2 сета от Джон Иснър. Испанецът обаче успя да обърне резултат и да спечели мача. 


В опит да продължи тази забележителна серия, Надал ще излезе в сряда в Барселона за двубой от втори кръг срещу Леонардо Майер. Рафа води с 5:0 в преките мачове, като е спечелил 13 от изиграните 14 сета срещу аржентинеца. 

 

ПРОГРАМА ЗА СРЯДА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини