Орлин Станойчев за Григор: Много играчи са минавали през подобни моменти



24-04-2019 10:22 | Tennis24.bg

Григор Димитров да излекува напълно своята контузия в рамото, преди да участва по турнири, даде съвет легендарният български тенисист Орлин Станойчев пред "България Днес". От началото на сезона Гришо се оплака на няколко пъти от травмата. Заради нея българинът се оттегли в последния момент от силната надпревара от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс.

Диагнозата на Димитров е тендинит на дясното рамо. С подобна контузия в продължение на няколко години се бори и бившето гадже на хасковлията Мария Шарапова.

"Ако има болки в рамото, е по-добре напълно да се излекува - смята Орлин Станойчев, който има победа над Роджър Федерер в своята кариера. - Може и да пропусне някой турнир, защото тепърва предстоят много важни надпревари. От неговия щаб най-добре знаят какво да правят. Когато е готов на 100%, ще играе много по-силно."

Сривът в световната ранглиста на Димитров няма да повлияе кой знае колко, смята Орлин Станойчев. От тази седмица българинът е 43-ти в класацията. Това е най-лошото постижение за него от 2012 г. насам.

"Много играчи са минавали през подобни моменти - отбелязва Орлин Станойчев. - Лошото е, че сега е по-вероятно да срещне някой от Топ 3 в първите кръгове. Но вижте как Вавринка беше извън Топ 200, а колко бързо се завърна и сега е на път да влезе в Топ 30."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини