По какво си приличат Тийм и Федерер?



27-04-2019 10:01 | Николай Драганов

Доминик Тийм победи Роджър Федерер на финала на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс преди месец, а според треньора на австриеца Николас Масу, това се дължи на качество, което Тийм притежава, подобно именно на Федерер.


В интервю за Ubitennis Масу разкри повече подробности за посоката, в която работи екипът на Доминик Тийм и самият тенисист.


"Всеки играч на възрастта на Доминик вече има ясен игрови план, рутина. Работата на треньора е да направи някои конкретни настройки, които да му помогнат да се чувства по-комфортно. 


Доминик е достатъчно талантлив, за да играе както от началната линия, така и два метра зад нея. В същото време той може да връща изключително агресивни ретури и да остане по-назад, давайки си повече време за удара, тъй като притежава голяма сила.

 

Той вече показа това в Индиън Уелс. Той е завършен играч и може да прави това. Опитваме се да го направим още по-завършен играч, който може да използва цялата си вариативност.


Ако се върнем към финала на Индиън Уелс, той проби Федерер във финалната фаза на третия сет благодарение на агресивен ретур и форхенд. Изигра много точки, в които успя да бъде агресивен и води разиграването. Няма нужда от големи промени, но надграждане на вариативността ще му допълнително предимство. 


Опонентите му трябва да знаят, че Доминик може да връща и по двата начина и да бъде непредсказуем. Това е тайната на Федерер - той е непредвидим. Съперникът му трябва непрекъснато да е нащрек какво ще стори. Доминик може да прави същото", анализира Масу.


Той подчерта още, че като треньор се стреми да събира максимално количество информация, а на корта да изпраща позитивни послания и да окуражава своя състезател. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини