Надал вижда позитиви от загубата от Тийм



Надал вижда позитиви от загубата от Тийм
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-04-2019 11:25 | Tennis24.bg

Водачът в схемата Рафаел Надал отпадна на полуфиналите на турнира в Барселона, който е с награден фонд 2.61 милиона евро. Бившият №1 загуби от Доминик Тийм с 4:6, 4:6 за 2:04 часа. След края на мача испанецът заяви, че тази загуба може да му помогне в бъдеще.

„Има загуби, които могат да ми помогнат и тази е една от тях. Като се има предвид как играх от доста време не съм се чувствал толкова добре на клей. От последните ми осем мача този е първи, който аз губя, но играя на нивото, на което трябва да бъда, за да мога да играе спокойно и с необходимата енергия“, каза Надал.

„Тийм изигра страхотен мач и аз бях част от него. Бях конкурентен и мисля, че от тук нататък ще бъда още по-добър. Беше сложна седмица за мен, особено в началото. Днес отново се наслаждавах да играя тенис“, добави Надал.

„Винаги съм изключително горд, когато побеждавам Надал, защото той е най-добрият играч на червени кортове в историята. Винаги сме имали страхотни мачове в миналото, а и днес беше много добър. Просто аз имах повече късмет“, сподели от своя страна Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини