Федерер се завръща на клей срещу Гаске или млад испанец (жребий)



04-05-2019 13:44 | Николай Драганов


Роджър Федерер ще се завърне на официален турнир на червена настилка за първи път от 2016-та година. Това ще се случи на "Мастърс" турнира в Мадрид, а негов съперник във втори кръг ще бъде Ришар Гаске или младият испанец Алехандро Давидович Фокина, който в момента прави изненадващ фурор на турнира в Eщорил.


При победа за Маестрото в първия му мач клей от "Мастърс" турнира в Рим преди 3 години, в трети кръг той ще се изправи срещу някой измежду Давид Гофен, Мартон Фучович, Андреас Сепи и Гаел Монфис.


Федерер попадна в четвъртината на четвъртия поставен в схемата Доминик Тийм, който наскоро спечели титлата в Барселона. През миналата година пък игра финал в Мадрид, загубен от Александър Зверев, а след това достигна до мач за титлата и на "Ролан Гарос", където отстъпи на Рафаел Надал. На старта през този сезон в испанската столица, Тийм очаква Пабло Кареньо Буста или квалификант.


В долната част на схемата водач е Рафаел Надал, който все още не е спечелил титла през 2019-та година. По това време през миналия сезон той дойде в столицата на своята родина с титлите от Монте Карло и Барселона, но през този сезон нямаше този успех. 


Рафа ще има изключително тежко канадско предизвикателство на старта. Негов съперник ще бъде победителя от канадския сблъсък между двамата талантливи младоци Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов. Надал е в четвъртината на Кей Нишикори, в която са още играчи като Стан Вавринка, Данийл Медведев, Филип Колшрайбер, Гуйдо Пея, Франсис Тиафо и други.


Шампионът от миналата година Александър Зверев очаква във втори кръг победителя от мача между двама испанци - Роберто Баутиста Агут и Давид Ферер. Турнирът в Мадрид е последен в знаменитата кариера на Ферер, който ще се оттегли след последния си мач в столицата на своята родина. 


Най-високо поставеният играч в четвъртината на Зверев е Стефанос Циципас, който очаква квалификант или Жоао Соуса на старта. 


Световният №1 Новак Джокович е водач на схемата, като очаква Григор Димитров или квафиликант във втори кръг. В Мадрид на корта ще се завърне Хуан Мартин дел Потро, който е възможен съперник на Джокович или Димитров на четвъртфиналите. Ноле е в половината на Федерер и Тийм. 


Жребий, ако напред продължат само поставените играчи


Осминафинали:

Новак Джокович - Марко Чекинато

Марин Чилич - Хуан Мартин дел Потро


Роджър Федерер - Гаел Монфис

Фабио Фонини - Доминик Тийм


Стефанос Циципас - Карен Хачанов

Борна Чорич - Александър Зверев


Кей Нишикори - Данийл Медведев

Николос Басилашвили - Рафаел Надал 

 

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ ЗА ТУРНИРА В МАДРИД

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини