Циципас и Куевас ще спорят за титлата в Ещорил



05-05-2019 08:28 | Николай Драганов

Световният №10 Стефанос Циципас ще се опита да спечели трета титла в своята кариера, след като се класира на финал в ATP 250 турнира на червени кортове в Ещорил.


Младият гръцки състезател надигра с 3:6, 6:4, 6:4 финалистът от финалите на ATP в Лондон през 2017-та година Давид Гофен. 
20-годишният Циципас успя да пробие сервиса за Гофен пет пъти и да спечели след здрава физическа битка, продължила 2 часа и 18 минути.


"Борих се много здраво и оставих душата си на корта, което е най-голямото удоволствие в този спорт", коментира Стефанос след победата.


Най-успешният гръцки тенисист има 22 победи от началото на сезона, което го нарежда на второ място по този показател сред всички играчи, единствено зад Данийл Медведев, който има 25. 


В битката за титлата Циципас ще се изправи срещу уругвайския ветеран Пабло Куевас, който успя да сложа край на приказката на младия испански талант Алехандро Давидович Фокина. 


Куевас, който влезе в основната схема като "щастлив губещ", също се класира на финал след обрат - 3:6, 6:2, 6:2. Куевас е №67 в света в момента, на 33 години, като е спечелил 6 титли до момента в кариерата си. 


Фокина също може да бъде изключително доволен от своето представяне, тъй като в началото на тази седмица нямаше победа в основната схема на надпревара от ATP тура, а загубата му в полуфинала до голяма степен се дължеше на видимата умора в тялото му. 


Циципас и Куевас имат един мач помежду си - през 2017-та година в Антверпен, когато младият грък печели в два сета. 


Финалът е с начален час не преди 17:30 чак българско време на централния корт "Ещадио Милениум" в Ещорил. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини