Историята на Григор Димитров в Мадрид



05-05-2019 11:29 | Николай Драганов

Григор Димитров ще вземе участие на "Мастърс" турнира в Мадрид - негово осмо в кариерата му до този момент. В първи кръг той очаква квалификант, а във втори - Новак Джокович. 


Общо Димитров има 9 спечелени и 6 загубени мача в Мадрид до този момент през годините, като най-доброто му постижение четвъртфинала през 2015-та година.


За първи път Димитров пристига в Мадрид преди цели 11 години - през 2008-ма година, когато е под №480 в ранглистата. Тогава Гришо участва в квалификациите, като губи от световния №64 по онова време Флорен Сера в два сета.


Второто му участие пет години по-късно - през 2013-та година, но ще остане и може би най-запомнящото се. Причината не е броят победи, а над кого е една от тях. 


След като се справя в първи кръг с испанеца Хавиер Марти, жребият противопоставя Димитров на световния №1 в онзи момент Новак Джокович.

 

В драматичен двубой, продължил над два часа и преминал през два тайбрека, Гришо стига до успеха - 7:6(6), 6:7(8), 6:3 за най-голямата си победа до онзи момент в кариерата. В трети кръг Димитров губи в три сета от Стан Вавринка.

 


Две победи са записани в Мадрид от Григор и през следващата 2014-та година. В първи кръг е победен Пабло Кареньо Буста, а във втори - Мариуш Копил, преди Томаш Бердих да го спре в трети след обрат - 6:3, 3:6, 2:6.


Най-доброто му представяне по отношение на класирането и събраните точки идва през 2015-та година. Последователно са победени Доналд Йънг, Фабио Фонини и Стан Вавринка, а на четвъртфиналите Димитров е спрян от Рафаел Надал в два сета.

 

През 2016-та още в първи кръг Гришо е победен от Пабло Кареньо Буста.


Година по-късно, през 2017-та, българинът записва две победи - над Филип Колшрайбер и Иво Карлович - но е победен в трети кръг от Доминик Тийм в драматичен мач, завършил с тайбрек в третия сет, спечелен от австриеца с 11:9. 


При последното му засега участие през миналата 2018-та година, Григор стартира директно от втори кръг, където беше победен в три сета от Милош Раонич. 

 
През тази година Григор Димитров за трети път в своята кариера ще се включи и в схемата на двойки в Мадрид. Това се е случвало два пъти до този момент - през 2013-та и 2015-та, като е постигната една победа и две загуби, а партньори са му съответно Милош Раонич и Юрген Мелцер. 


Тази година Димитров ще си партнира с Карен Хачанов, а първият им мач е в неделя.


ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ


ЖРЕБИЙ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ НА ЕДИНИЧНО 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини