Краят е близо, но не и днес!



07-05-2019 20:07 | Николай Драганов

Един от най-обичаните и уважавани испански спортисти Давид Ферер за пореден път показа огромното си сърце и борбен дух. Ферер, който е в Мадрид за последния турнир в професионалната си кариера, постигна голяма победа над своя сънародник Роберто Баутиста Агут.


37-годишният Ферер, който се намира под №144 в ранглистата и получи покана от организаторите на "Мастърс" турнира в столицата на своята родина, за да сложи край на кариерата си именно там, надви 6 години по-младия си съперник с 6:4, 4:6, 6:4.


Агут е под №21 в света и беше определят за фаворит в мача, а Ферер вече участва в прощална церемония в Мадрид, на която беше уважен от всички големи тенисисти, които са в испанската столица. Въпреки това, Давид си извоюва правото да изиграе още поне един мач.


Това беше трета победа за него над Агут, като за последно го беше побеждавал през далечната вече 2013-та година - на US Open и на Уимбълдън. 


Един пробив в седмия гейм реши първата част в полза на Ферер, който преди това спаси по една точка за пробив в своето подаване във втория и в четвъртия гейм. Същото се случи и на три пъти в четвъртия гейм на втората част, но при 5:4 Агут все пак успя да пробие с цената на сета - 1:1.


Третата част се превърна в истинска драма за радост на препълнените трибуни в Мадрид. Сетът започна с проби за Ферер, затвърден за 2:0, но Агут се върна в мача с пробив за 2:2. Последваха обаче още три пробива, преди най-после при 4:3 Ферер да успя да затвърди с гейм на 0. 


Агут намали за 4:5, а заставайки на сервис с цената на мача Ферер първо стигна до 40:15, пропусна два мачбола, но от третия спечели срещата и се класира за втори кръг. 


Негов съперник там ще бъде поставеният под №3 в основната схема Александър Зверев, който е актуалният носител на трофея в Мадрид.

 

Саша обаче не се намира в най-добрата си форма, а освен това Ферер знае как да го побеждава - двамата имат 7 мача, като германецът води, но все пак е загубил 3 от тях. Нещо повече, двамата се срещнаха съвсем наскоро на турнира в Маями, когато Ферер стигна да победата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини