Саша Бажин за раздялата с Осака: Беше нейно решение



08-05-2019 16:28 | Станко Димов

Новината за раздялата на Наоми Осака и Саша Бажин през февруари се превърна в една от най-обсъжданите теми в света на тениса от началото на годината. Няколко месеца по-късно наставникът коментира публично защо вече не е част от екипа на световната №1, която изведе последователно до титлите от US Open и Australian Open.

„Вижте, ще бъда честен, имахме някои различия. Решението (за раздялата) беше нейно и аз го уважавам. Няма значение защо. Дали сме имали успехи или не няма значение, след като тя мисли, че ще бъде по-добре, ако вземе това решение“, коментира Бажин.

„Същото се случи и с Каролина Вожняцки. Имахме страхотна година, в която тя участва на 7 финала, имахме и сделка да продължим да работим още една година, но тя не искаше. Няма проблем, уважавам нейното решение. Все още сме приятели и от време на време се виждаме“.

Наскоро специалистът пое ново предизвикателство и влезе в щаба на Кристина Младенович. „Не искам да звучи самонадеяно, но няма да започна да работя с един играч ако не вярвам, че той може да победи всеки срещу когото се изправи. Като се има предвид, че в WTA Тура видяхме 18 различни победителки в 18 турнира, Кики можеше да спечели повече от един. Наскоро ѝ казах: „Виж, отиваме на турнири и ако искаш да знаеш, направил съм резервация до неделя“. Не искам тя да мисли за четвъртфинали или нещо подобно. Отиваме там, преминаваме кръг през кръг, като имаме респект към всеки един опонент, но в същото време без страх от никого“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини