Емоционално сбогуване с Давид Ферер



09-05-2019 06:50 | Николай Драганов

Бившият №3 в света и любимец на милиони по света испански тенисист Давид Ферер официално сложи край на своята кариера. Последният мач на Ферер дойде във втори кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид.


Ферер допусна поражение от настоящия шампион и №3 в света Александър Зверев след 4:6, 1:6. Испанецът приключва кариерата си с 27 титли от ATP, 15 от които на клей.


Давид Ферер получи огромна подкрепа от трибуните, които отчаяно желаеха да му помогнат да удължи кариерата си с още един двубой. Той вече постигна голям успех, като успя да надвие своя 6 години по-млад сънародник Роберто Баутиста Агут в първи кръг.


37-годишният испанец слиза от сцената като един от най-уважаваните и трудолюбиви играчи в тура. 


"Беше много емоционална вечер. Беше напълно различно от всеки досегашен опит в моя живот. Не го очаквах. Не очаквах такова сбогуване. Опитах да играя на високо ниво през последната година, но тази подкрепа, която получих от хора, които останаха до толкова късно, въпреки че утре са на работа - това е нещо, което ще остане завинаги в моя ум и сърце. Никога няма да го забравя", каза Ферер.


"Това беше единственият мач, който загубих и не съм тъжен. Винаги в миналото, когато съм губил, съм бил тъжен. Днес не съм тъжен. Днес е ден, на който искам да се насладя. Щастлив съм, че имах шанса да се насладя на ден като днешния", добави той.


"Никога не спечелих в Мадрид. Не спечелих и "Ролан Гарос". Не спечелих някои турнири, които ми се искаше. Но аз имам своите трофеи у дома, те са само трофеи, материал. Това, което ще взема със себе си, е любовта, която ми показахте. Завинаги в моето сърце. Благодаря ви много", завърши той. 


"Ще ни липсва. Той е най-уважаваният играч в тура, един от най-обичаните", каза от своя страна Александър Зверев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини