Надал прегази Вавринка, Циципас детронира Зверев



11-05-2019 09:06 | Николай Драганов

Поставеният под №2 в схемата на "МастърС" турнира в Мадрид Рафаел Надал победи категорично Стан Вавринка с 6:1, 6:2 и се класира за полуфиналите на турнира. Испанският левичар стигна до успеха след само 68 минути игра.


Надал не успя да реализира нито един ас, но не допусна двойни грешки и направи 4 пробива от 10 възможности, като нито веднъж не сбърка на своя сервис. Рафа поведе с 18-3 в преките двубои с Вавринка. 

 

За Рафа това ще бъде рекорден 70-ти финал в "Мастърс". Той е петкратен шампион от надпреварата в Мадрид. 

 

"Беше много позитивен мач. Много съм щастлив от начина, по който играх, като цяло беше прекрасно представяне. Щастлив съм, това е важен момент за мен и съм наистина щастлив, че продължих напред по този начин", коментира Надал. 


За място във финала на Madrid Mutua Open испанецът ще спори с гръцкия тенисист Стефанос Циципас, който елиминира шампиона от миналата година Александър Зверев след 7:5, 3:6, 6:2. 

 

Полуфиналът е под №2 за Циципас в "Мастърс" надпревари. "Много съм щастлив и удовлетворен от своята игра. Мисля, че заслужавах да спечеля този мач. Играх добре, чувствах се комфортно на корта. Когато се чувстваш така си способен на чудеса. Наистина се наслаждавам на всичко, на своя престой тук, надявам се бъдещето да е още по-добро", коментира Циципас. 

 

Световният №2 Надал води с 3:0 в преките двубои срещу Циципас, като е спечелил всичките изиграни помежду им сетове. Това обаче ще бъде първият случай, в който Циципас влиза в този дуел като представител на Топ 10. 


Съперници в другия полуфинал ще бъдат №4 Доминик Тийм и №1 Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини