Бивш национал спечели първия турнир от националната верига 17+ за годината15-05-2019 16:07 | Tennis24.bg

С много интересни мачове, хубав и качествен тенис, оспорвани битки и много положителни емоции завърши първият турнир от шестото издание на националната тенис верига „17+” за 2019-та година.

26 състезатели поединично и 18 участника по двойки взеха участие в първия турнир за годината. Сред тях личаха имената на топ играчи и бивши държавни шампиони в различни дисциплини като Вадим Чергов, Петър Трендафилов, Иво Божилов, Александър Велев, Никола Димитров, Владислав Моленда и др. Не малко участници са и в момента активно трениращи състезатели, които участват и при мъжете, но са извън първите 24 на националната ранглиста.

Турнирът поединично беше спечелен от миналагодишния шампион и краен победител във веригата Петър Трендафилов. Той стигна до финала с добри игри и убедителни победи. По пътя той победи играчи като Никола Димитров и Вадим Чергов, преди да се изправи в повторение на миналогодишния финал на първия турнир срещу Георги Мирчев, който от своя страна победи Марто Томов и Владислав Моленда. В мача за титлата, който се изигра в неделя сутринта, отново победител стана Петър Трендафилов, който се наложи с резултат 4/2, 4/1 и по този начин стартира успешно и новата тенис година и защитата на първото място в ранглистата!

Веднага след финала  на единично стартираха и игрите по двойки. Турнирът се провежда в групи на принципа всеки срещу всеки, като първите две двойки от всяка група излизаха на четвъртфиналите. Там със златните медали се окичиха шампионът от 2017-та година на веригата Иво Божилов и неговият партньор Борислав Бончев. На финала след много оспорван и драматичен мач, те спечелиха срещу Любомир Лещански и Георги Мирчев с резултат 4/5 (8), 4/2, 10/7. На трето място завършиха двойките Руси Гюров/Владислав Моленда и Веселин Трифонов/Григор Шопов.

По регламент, за загубилите своя първи мач се предоставя възможност за допълнително участие и мачове в утешителния турнир. По-голям брой участници се записаха и следователно и схемата бе и по-голяма. Във финала в спор за първото се изправиха Ален Дечев и Данаил Иванов като Дани победи своя опонент с 6/1 и спечели турнира. Това бе и общо 4-ти утешителен турнир, който Иванов печели.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини