Зверев с първа титла за сезона



Зверев с първа титла за сезона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-05-2019 09:10 | Tennis24.bg

Александър Зверев спаси два мачбола и спечели турнира на червени кортове в Женева, който е с награден фонд 524 340 евро. Зверев победи драматично чилиеца Николас Хари с 6:3, 3:6, 7:6(8) на финала, който беше прекъсван на два пъти заради дъжд. С успеха германецът си осигури 11-а титла в кариерата си и първа за сезона.

23-годишният Хари, който търсеше първи трофей, достигна до финала без загубен сет, но след ранен пробив и изоставане от 0:3 той не успя да навакса и загуби първата част.

В началото на втория сет двубоят беше прекъснат за първи път. След около 90 минути играта беше подновена и чилиецът стигна до първи пробив за 4:2. При 5:2 мачът отново беше спрян заради дъжда, а при подновяването му Хари запази преднината си и изравни резултата.

Третата премина без пробиви и се стигна до тайбрек. В него Зверев повече с 6:3, но пропусна три поредни мачбола, а след това Хари получи два шанса да затвори мача при 7:6, и при 8:7, но не се възползва и германецът все пак триумфира след малко повече от два часа и половина игрово време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини