Изпитвате ли скованост в мускулите и ставите?



29-05-2019 15:11 | Tennis24.bg

Изпитвате ли скованост в мускулите и ставите в деня след тренировка или сутрин, след като сте станали от сън? Случва ли Ви се, при ежедневни дейности, като изкачване на стълби, навеждане, разходки и дори домакинската работа, да изпитвате трудност заради мускулна и ставна чувствителност или скованост?

Причини за чувствителността в мускулите и ставите
Тежкото натоварване на работното място или спортни дейности, травми или възпаление на ставите са едни от най-баналните причини за намаляване на подвижността и увеличение на чувствителността в ставите и мускулите. Възрастните хора са засегнати по-често от този проблем, но поради начина ни живот все повече млади хора изпитват подобен дискомфорт. Това е резултат от продължително обездвижване, прекалено натоварване на работното място или интензивни спортни занимания.  

Какво можете да предприемете за да намалите ставната чувствителност?
Движението и леките упражнения са ключът към намаляване на ставната чувствителност и подобряване на подвижността. Те помагат да се разтегнат схванатите мускули, лигаменти и сухожилия и най-важното спомагат за движението на вътреставната течност и смазването на триещите се повърхности на костите.
Здравословният начин на хранене също е важен за поддържане на здравето на мускулите и ставите, чрез намаляване на теглото и доставяне на ценни хранителни вещества. Храна, богата на омега-3 мастни киселини, калций и vit.E, е доказано полезна. Хранителни добавки и функционални храни с мощни антиоксиданти като куркума, могат да са това, от което имате нужда за да сте здрави и подвижни.

Куркума: натурална суперхрана
Куркумата е много популярна подправка в азиатската кухня, но също широко използвана като лечебно растение в традиционната индийска и китайска медицина. Наскоро и западният свят започна да разпознава куркумата, като средство на избор, поради редицата й благоприятни ефекти върху здравето.
Много проучвания доказват полезните свойства на къркумина (активното вещество на куркумата) върху възпалението, ставната чувствителност и подвижност.

Антиоксидантна и противовъзпалителна активност
Поради мощната си антиоксидантна и противовъзаплителн аактивност, куркумина действа в „сърцето“ на ставната чувствителност. Той допринася за по-добрата подвижност на ставите, мускулите и сухужилията, и защитава ставния хрущял. Няколко проучвания доказват благоприятния ефект на куркумина при възстановяване на мускулите след интензивни тренировки и спортни травми. Още повече, че куркумина предпазва от загуба на мускулна маса.

Безопасна и ефикасна алтернатива
Като естествена алтернатива на противовъзпалителните лекарства, куркумата е безопасна за употреба и няма сериозни странични ефекти. Може да се приема дълъг период от време без оплаквания от стомашно-чревния тракт.

Не всички продукти с куркума са еднакви!
Стандартните екстракти от куркума имат нищожна усвояемост от организма. Добавянето на куркумата като подправка към храната също няма да достави достатъчно количество от ценните й вещества.
Необходима е специална технология, която да направи куркумина, активната съставка на куркумата, по-усвоима от организма.

Flexofytol® (Флексофитол)
Flexofytol® е иновативен продукт, съдържащ био-оптимизиран екстракт от куркума. Процесът на био-оптимизация увеличава усвояемостта на куркумина с 2700 пъти спрямо стандартен екстракт от куркума. Био-оптимизираният екстракт дава максимална усвояемост на куркумина, което Ви позволява да се възползвате максимално от неговите благоприятни свойства.
Flexofytol® е подходящ за млади и възрастни пациенти с проблеми в ставите, спортисти и хора, които подлагат ставите и мускулите си на интензивно натоварване.

Ти можеш!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини