Надал: На всеки турнир давам 100%



13-04-2011 21:22 | Николай Драгиев

Рафаел Надал остана много доволен от първата си победа на клей през 2011. Испанецът надви с 6:2, 6:2 Ярко Ниеминен и достигна трети кръг на "Мастърс 1000" в Монте Карло, където го очаква Ришар Гаске.

 

"Това е първата ми победа на клей за сезона и това е най-важното. Имам нужда от доста мачове на тази настилка, за да настроя играта си. Доволен съм най-вече от сервиса си. Трябва да бъда по-агресивен и да намаля грешките обаче," анализира Надал.

 

Попитан какво очаква от бъдещия "Ролан Гарос", Надал отказа да дава прогнози, но категорично заяви, че смята да даде 100% от възможностите си в надпреварата.

 

"Не мога да кажа. Всяка седмица давам максимума от възможностите си. Турнирът в Монте Карло също е много важен. Аз се стремя да спечеля максимално много турнири."

 

Рафа коментира и бъдещия си съперник - Ришар Гаске.

 

"Той е труден опонент. Радвам се за него, че започва да си връща предишното ниво. Не бих искал да попадам в ситуацията, в която бе изпаднал той.

 

"Като човек е фантастична личност. Мисля, че всички са доволни от завръщането му на корта," обясни Надал по повод на допинг скандала с французина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини