Федерер се потруди, но записа втора чиста победа



29-05-2019 19:33 | Николай Драганов

Роджър Федерер постигна втора чиста победа на "Ролан Гарос", където преди тази година не беше участвал от 2015-та година. 


Швейцарецът се наложи с 6:4, 6:3, 6:4 над световния №144 Оскар Отте от Германия, който показа отличен тенис и даде всичко от себе си, за да не бъде просто спаринг партньор на Маестрото. В първи кръг Маестрото надигра Лоренцо Сонего. 


Един пробив в последния гейм на първия сет, от първата точка, която се откри пред Федерер, реши частта в негова полза. 


Във втораия сет отново играта беше много равностойна, но при 4:3 швейцарецът стигна до две точки за пробив и от втората успя да поведе с 5:3. В следващия гейм и Отте стигна до 15:40 в подаването на именития си съперник, но Федерер успя да се измъкне и да затвори частта.


Третата част също беше решена в края, като преди това в четвъртия гейм Маестрото трябваше да отразява две точки за пробив. На свой ред той проби при 4:4, а след това затвори мача. 


В трети кръг Федерер ще се изправи срещу Кастъп Рууд от Норвегия, който надигра с 3:0 сета Матео Беретини. 


Шампионът от 2009-та година и 20-годишният норвежец никога не са се срещали досега в тура. Рууд е под №63 в света и от начлото на сезона има 11 победи и 5 загуби, като най-доброто му представяне е финалът в Хюстън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини