Първите три четвъртфиналистки са известни



02-06-2019 15:55 | Tennis24.bg

Имената на първите три четвъртфиналистки на Открито първенство на Франция - „Ролан Гарос“, вече са известни. Това са 19-годишната чехкиня Маркета Вондрушова, поставената под №31 хърватка Петра Мартич и №26 в схемата Йохана Конта от Великобритания.

Тийнейджърката Вондрушова, №38 в световната ранглиста преди старта на турнира, се разправи за 59 минути с 6:2, 6:0 с латвийката Анастасия Севастова. Поставената под №12 Севастова имаше тежък мач с белгийката Елизе Мертенс в третия кръг и това се отрази на представянето ѝ на осминафиналите днес.
Севастова направи само 7 уинъра и 24 непредизвикани грешки. Вондрушова пък записа 19 печеливши удара и само 13 непредизвикани грешки. Чехкинята взе последните 9 гейма в срещата, като 6 пъти проби подаването на съперничката си и допусна само един брейк.

Вондрушова за първи път стига толкова далеч на турнир от Големия шлем, а за място на полуфиналите ще спори с хърватката Петра Мартич, която сложи край на участието в турнира на естонката Кая Канепи. Мартич спечели с 5:7, 6:2, 6:4 и също за първи път в кариерата си ще играе 1/4-финал в турнир от Големия шлем.

Напред във френската столица продължава и Йохана Конта. Представителката на Великобритания се наложи с убедителното 6:2, 6:4 над Дона Векич след час и 20 минути игра. В спор за място на полуфиналите Конта ще срещне финалистката от миналата година Слоун Стивънс или шампионката от 2016 г. Гарбине Мугуруса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини