Stanimal отново е тук!



02-06-2019 20:25 | Станко Димов

Стан Вавринка и Стефанос Циципас изиграха един от най-качествените двубои от началото на сезона в АТП Тура. След 5 часа и 9 минути игра, 34-годишният швейцарец се наложи със 7:6 (6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6 и се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция - „Ролан Гарос“, където му предстои класически дуел с Роджър Федерер.

Статистката показва, че за последните 20 години в Париж е имало само два двубоя, които са продължили по-дълго от днешния маратонски мач – (6:33 часа Санторо срещу Клеман; 5:41 часа Монфис срещу Иснър).

„Това беше един велик мач, точно заради такива моменти продължавам да се наслаждавам на тениса. В следващия кръг ми предстои двубой с Федерер, но точно сега не мога да мисля за него. Искам да се насладя на успеха си. Доволен съм от нивото, което показвам“, коментира Вавринка след срещата.

Още един любопитен мач от статистиката – Циципас тази вечер спечели с една точка повече 195:194. Вавринка пък наниза един печеливш удар в повече – 62:61.

С успеха днес Вавринка достига до четвъртфинал в турнир от Големия шлем за първи път от 2 години насам. Циципас има за какво да съжалява, тъй като във финалния сет получи немалко точки за пробив, които не успя да реализира. В същото време 20-годишният грък има за какво да се гордее от играта си и ще напусне френската столица с високо вдигната глава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини