Федерер: Дано Стан не играе както през 2015-та



03-06-2019 11:42 | Николай Драганов

Роджър Федерер и Стан Вавринка ще се изправят един срещу друг в изцяло швейцарски четвъртфинал на "Ролан Гарос", след като Стан спечели петчасова епична битка срещу Стефанос Циципас. Федерер пък засега изживява безаварийно завръщане в Париж, където не беше играл от 2015-та година. 


Неговият последен мач преди тази година в Откритото първенство на Франция беше именно поражението в три сета от Вавринка през 2015-та на същата тази фаза - четвъртфинал. Ето защо Федерер изрази надежди, че онзи мач няма да се повтори във вторник.


"Срещу Стан е по-лесно от гледна точка на това, че се познаваме отлично. Играли сме тонове мачове един срещу друг. Включително на клей, където е най-трудно за мен. Побеждавал ме е на финал в Монте Карло, тук през 2015-та, а също и още веднъж в Княжеството. Така че на клей определено е най-опасен срещу мен", призна Федерер.


"Не мога да не кажа, че съм щастлив за него, защото е отново тук след проблемите с коляното. Това бяха тежки проблеми и затова мисля, че е много щастлив да изживява нещо като втори живот на корта. За определен период той може би не беше сигурен, че изобщо ще успее да се завърне. Страхотно е да го видим да играе без болка", добави Маестрото.


"Надявам се, че няма да покаже нивото от 2015-та година, но ще разберем това. Тогава той направо смачка топките, беше невероятно", припомни си Федерер. 


Общо Федерер и Вавринка има 25 мача помежду си, като Федерер води с 22:3 победи. И трите успеха на Вавринка обаче са на клей. Федерер също все пак е побеждавал четири пъти на клей своя сънародник, включително и на "Ролан Гарос" през 2010-та и 2011-та година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини