Анди Мъри победи Симон, публиката в Монте Карло го освирка14-04-2011 18:48 | Николай Драгиев

Анди Мъри стигна до втора лесна победа на "Мастърс 1000" в Монте Карло. Този път шотландецът се справи с доста по-труден съперник - 6:3, 6:3 над Жил Симон за 90 минути игра. Така Мъри ще играе с Фредерико Жил за място на полуфинал. Жил победи завърналия се след контузия Гаел Монфис със 7:6, 6:2.

 

Битката между Мъри и Симон бе предрешена в края на първия сет, когато Симон получи травма в глезена. През втората част Мъри пробва шест къси топки, което вбеси публиката, която бе на страната на Симон.

 

Самият Мъри не остана длъжен на запалянковците и отказа да даде интервю на корта под предлог, че това "не е добра идея".

 

"Мисля че бе добър мач преди той да се нарани. Това промени развоя на срещата и не бе приятно. Като играч, който има решително предимство, да играя къси топки ми осигурява спечелването на практически всяка точка. Освен това е трудно да се концентрираш и видяхте, че му позволих да направи доста уинъри в края," оправда се Мъри.

"Аз бих постъпил по същия начин. Той е дошъл тук да спечели," оправда го Симон.

 

Така първите четирима поставени в Монте Карло продължават без загубен сет - Рафаел Надал, Роджър Федерер, Анди Мъри и Давид Ферер.
Коментари
Други новини