Ивайло Трайков: Андреев има нужда да натрупа още физика



Ивайло Трайков: Андреев има нужда да натрупа още физика
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-06-2019 12:20 | Tennis24.bg

Формата на тенис таланта Адриан Андреев за турнира “Ролан Гарос” е отлична, потвърди неговият треньор Ивайло Трайков. Българинът тръгна прекрасно в надпреварата при юношите. Той записа две победи над Доминик Стрикърс с 6:3, 7:6 и над Дали Бланч с 6:3, 6:3.

“Чувства се добре. Замина с много позитивно настроение, заяви пред “България Днес” Ивайло Трайков. - Започна убедително турнира без да загуби сет. Дано продължи така. Има надежда за големи резултати, но важното е да се кара стъпка по стъпка”.

Андреев е получил страхотен психологически импулс от участието на турнира “София Оупън”. Той се включи в надпревата с “уайлд кард” от организаторите и напълно заслужи признанието. Софиянецът измъчи тенисиста от топ 50 Матю Ебдън, който спечели след тайбрек в третия сет.

“За малко щеше да го бие, добави Трайков. - Мачът много му помогна. Видя, че няма нищо страшно срещу елитни съперници. Въпрос на време е да посвикне с мъжете. Има нужда да понатрупа още физика, защото най-добрите са много здрави в това отношение. При него е доста необходимо, защото не е висок 2 метра и няма чак толкова мощни сервис и форхенд.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини