Шефът на WTA с остър коментар срещу Ролан Гарос



06-06-2019 21:38 | Станко Димов

Изпълнителният директор на WTA Стив Саймън не скри разочарованието си от решението на организаторите на „Ролан Гарос“ да поставят двата полуфинала при дамите на кортовете „Сюзан Ланглен“ и „Симон-Матийо“, а не на централния „Филип Шатрие“, който остана „резервиран“ за двата полуфинални двубоя от схемата при мъжете.

„Няма никакви съмнения, че метеорологичните условия оказаха своето влияние върху изготвянето на програмата на „Ролан Гарос“. Ние обаче сме изключително разочаровани от насрочването на двата женски полуфинала извън централния корт.

Четирите дами, които играха толкова добре и стигнаха дотук, си заслужиха правото да играят на най-големия корт. Вярваме, че бяха възможни и други решения, които щяха да бъдат в полза както на феновете, така и на играчите“, обяви Саймън в специално обръщение.

Любопитен е фактът, че дори самият Доминик Тийм очакваше и в петък да играе на „Сюзан Ланглен“, а не на централния корт. След победата си над Карен Хачанов днес той каза следното: „Вероятно и утре ще съм на „Сюзан Ланглен“. Това е любимият ми корт в Париж, тук атмосферата е специална“.

Организаторите обаче решиха да поставят двубоя му с Джокович да бъде на централния корт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини