Надал се прицели в нова голяма титла



Надал се прицели в нова голяма титла
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-06-2019 13:56 | Станко Димов

Рафаел Надал има всички предпоставки да се представи силно и дори да спечели Уимбълдън. Това мнение изрази бившият наставник на световния №2 и негов чичо – Тони Надал.

Според него, триумфът на Рафа на „Ролан Гарос“ ще го изпълни с увереност и ще го наред сред топфаворитите за Уимбълдън, който започва на 1-ви юли. „Разговарях с него след финала (на „Ролан Гарос“) и му казах, че според мен има отлични шансове да спечели и Уимбълдън тази година“, коментира Тони Надал.

„Миналата година той беше много близко, надявам се, че тази също ще е възможно. Знам, че Федерер ще е там. Джокович също, Тийм, както и още много добри тенисисти, но вярвам, че Рафаел ще има възможността да спечели“.

И тази година Рафаел Надал ще започне участието си на Уимбълдън без да е играл на друг турнир на трева. Същото изглежда ще стори и Новак Джокович, освен ако не приеме „уйалд кард“ за някоя надпревара в последния момент. По традиция пък Федерер ще блести в Хале – турнир, който е сред най-паметните в кариерата на швейцареца.

„Реалистично погледнато, когато здрав и играя добре, аз имам шансове да спечеля Уимбълдън.Играл съм на 5 финала там, бях на косъм да го сторя и миналата година. Спечелването на „Ролан Гарос“ определено ме изпълва с увереност, че мога да се представя силно и на Уимбълдън. Ако съм здрав и във форма, ще видим какво ще се случи“, каза от своя страна Надал, цитиран от официалния сайт на АТП.

Миналата година испанецът отстъпи на полуфиналите пред Новак Джокович, който впоследствие спечели и трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини